Новият шеф на ОД на МВР – Благоевград Д. Дойчинов изпрати полицаи с кучета в парковете и пеши патрул на улиците

Полицаи с кучета в градските паркове и повече пеши патрули на улицата. Това разпореди новият полицейски директор на ОД на МВР – Благоевград ст. комисар Дойчин Дойчинов като част от мерките за охрана на обществения ред и превенция на битовата престъпност.  От началото на годината до края на юли регистрираните престъпления в Пиринско са 1739, докато за същия период през миналата година са били 2081. Разкрити са 742 престъпления, което е 42%. Забелязва се намаляване на почти всички видове престъпления, с изключение на тези с МПС-та, заяви на вчерашния брифинг полицейският шеф. Към момента са регистрирани 30 посегателства над автомобили, докато през 2018 г. са били 17. Извършени са 31 палежа срещу 46 през миналата година, като едва 4 са разкрити. Кражбите са намалели – 474, докато през същия период на 2018 г са 516. От началото на годината са регистрирани 90 престъпления с наркотици срещу 141 броя за 2018 г. Иззети са 2,95 кг марихуана, 143 стръка канабис, 19 кг амфетамини, 161 г метаамфетамини, 200 г хероин и 50 г кокаин. През месец юли регистраните престъпления са 213, срещу 311през 2018 г. ОД на МВР – Благоевград се нарежда на 11-то място в страната по разкриваемост в страната.

„Ние сме в услуга на гражданите и ще продължим да действаме безмилостно спрямо престъпниците“, заяви ст. комисар Дойчинов и увери, че специализираните полицейски операции и съвместни акции с жандармерията дават резултат и ще продължат.  По повод сигнали на граждани за объркани пътни знаци на АМ „Струма“ той добави, че ще планира среща с АПИ и община Благоевград. Във връзка с хакерската атака на НАП полицейският шеф каза, че към момента в Паспортна служба – Благоевград няма увеличение на желаещи да сменяват личните си карти.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Харесвам

    Чудесно намерение ст.комисар Дойчинов ! Отдавна трябваше да се приложи този начин на патрулиране. А не да спят в колите на сянка и да дебелеят! Така и тези с наднорменото тегло може да влязат във форма. Всъщност,няма ли да направите подбор за затлъстелите ? Не може да няма нормативи,които всеки патрул трябва да покрие. Поздравления и не се отказвайте да променяте статуквото!!!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *