Одрусаха „Струмска слава“ и „Царско село“ по 5000 лв. за съмнителни мачове, дупнишкият бос Ст. Манолов отива на съд до дупка, обмисля отказване от футбола

Дисциплинарната комисия към БФС одруса втородивизионния „Струмска слава“ и новака в елита „Царско село“ с имуществени санкции по 5000 лева. Това се е случва на база сезиране от експерт по почтеността в БФС за сезон 2018/2019.

Ето официалното съобщение на българския футболен съюз: „На база сезиране от Експерт по почтеността в БФС за сезон 2018/2019, на основание чл. 46, ал. 6 „б” В от ДП /2018/2019/ – ДК наказва ФК „Струмска слава“ /Радомир/ и ФК „Царско село“ /София/ с порицание и имуществена санкция в размер на 5000 лева”.

„От вас разбирам, че сме наказани. Това е несериозно. Конкретно се казва мач, в който сме играли симулативно и се коментира“, заяви старши треньорът на „Славата“ Владимир Димитров и ни пренасочи към изпълнителния директор на клуба Кирил Николов.

„Нямам представа какво се случва. Като те съдят обаче, те викат и ти обясняват за какво иде реч, преди да наложат наказание. Миналия сезон ни глобиха 6000 лева и ни лишиха от домакинство за 4 мача. Така го бяха изчислили, че да играем без публика в последните 4 срещи от първенството и замалко да изпаднем от Втора лига. За същото нарушение „Локомотив“ /Сф/ ги глобиха 500 лева и 1 мач на празни трибуни. Ние сме малък клуб със скромен бюджет, правим от нищо нещо. Вместо да ни помагат, чудят се как да ни пречат“, коментира К. Николов.

Дупнишкият собственик на „Царско село“ Стойне Манолов говори пред колегите от „Гонг“ броени минути след като БФС пусна официално съобщение с глобите за съмнителни мачове. „Съд до дупка. Не може без доказателства да се хвърлят подобни обвинения. Нека прокуратурата да се намеси. Ще се съдим до последно с тези, които ни обвиняват, без да имат доказателства. Не съм далеч от мисълта да се откажа от футбола. В един момент ще хвърля кърпата. Не е проблем глобата. Проблем е, че се лепва петно върху клуба и върху моето име. Никой не си е намерил авторитета на улицата. За толкова много години никога не ми се е случвало подобно нещо“, обяви босът на столичани Ст. Манолов.

ИВАН ДИМИТРОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *