ОИК – Банско на спешно заседание отхвърли прокурорски сигнал срещу съветника от ГЕРБ Бл. Кишев, категорични са: Неоснователен е!

Бившият секретар на Спортния клуб на ветераните в Банско Мария Кърпачева влезе в състава на Общинската избирателна комисия от квотата на ВМРО-БНД. Тя ще заеме мястото на починалия през лятото Димитър Думанов, баща на хотелиера Георги Думанов.

ОИК – Банско се забави с попълване на овакантеното място поради факта, че след изборите миналата година в продължение на 11 месеца не се наложи членовете й да се съберат нито веднъж. За задължението им да допълнят 13-членния си състав обаче ги подсети изненадващ сигнал от Районна прокуратура – Разлог, постъпил в ОИК миналия месец. В него магистратите твърдяха, че имат данни за наличие на несъвместимост на общинския съветник от ПП ГЕРБ Благой Георгиев Кишев, който е и директор на „ДГС Добринище”, и предлагаха на ОИК да прекрати съветническите му правомощия.

Наложи се ОИК – Банско да се събере по спешност, за да изчете обстойно целия Закон за местното самоуправление и местната администрация и да установи, че прокуратурата се е объркала.

„От събраните от ОИК – Банско доказателства е видно, че общинският съветник Благой Георгиев Кишев не изпълнява длъжност в търговско дружество с общинско участие или в общинско предприятие. „ДГС Добринище” не е нито търговско дружество с общинско участие, нито общинско предприятие. Не са налице и другите основания по ЗМСМА за наличие на несъвместимост“, пише в решението на комисията, с което тя отхвърли като неоснователен прокурорския сигнал и отказа да изгони Кишев от ОбС.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *