Окончателният списък разкри! Перничанка и кюстендилец сред кандидатите за европейски делегирани прокурори

Заместник окръжният прокурор на Перник Анита Джамалова и колегата й от Кюстендил Ивайло Илиев са сред кандидатите за европейски делегирани прокурори. В окончателния списък, който бе обявен, след като в петък изтече срокът за подаване на документи за участие в подбора, са шестима съдии, 15 прокурори и двама следователи.

Анита Джамалова е от 19 години в пернишката прокуратура, омъжена е за съдията от Районния съд  Явор Джамалов, имат две деца.

Другият кандидат от Югозапада е заместник окръжният прокурор на Кюстендил Ивайло Илиев. Той е бил административен ръководител на Районна прокуратура – Кюстендил, зам. районен прокурор на Дупница, а преди това разследващ полицай в ОД на  МВР – Кюстендил.

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще направи втори опит да излъчи европейски делегирани прокурори (ЕДП). България трябва да има десет. При първата процедура се явиха 31 кандидати и ПК на ВСС подбра десетима, но колегията на Европейската прокуратура одобри само четирима. Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши настоя за запълване на квотата и сега се търсят още шестима.

Както вече стана ясно, сред желаещите има две спец съдийки – Елена Попова и Вилислава Ангелова, двама са магистратите от Софийския градски съд – Карамфила Тодорова и Атанас С. Атанасов, един е от ОС – Варна и това е Румен Попов, а шестият съдия е Галина Господинова-Стефанова от Софийския районен съд.

Окръжните прокурори са 13 – Анна Алексова, Виктор Тарчев, Станислав Стойков, Николай Русинов и Милко Момчев от СГП, Мария Тодорова от Пловдив, Светослав Маринчев от Бургас, Ивайло Илиев от Кюстендил, Яна Николова от Шумен, Стоян Лазаров от Военно-окръжна прокуратура, Анита Джамалова от Перник, Бисерка Калпачева от ОП – София и Ирина Арменова-Янчева от Спецпрокуратурата.

Двама са обвинителите от районни прокуратури – Здравена Янева от Пловдив и шефът на РП -Сливница Пламен Петков.

Следователите също са двама – Бойко Атанасов от отдела към СГП и Димитър Халачев от СО към Спецпрокуратурата.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *