Топ теми

С 6 месеца се удължава срокът на изтичащите лични документи

С още 6 месеца се удължава срокът на валидност на личните документи. Документите, които изтичат в периода от 31 октомври до 31 януари 2021 г. също се удължава с половин година, реши парламентът с окончателни промени в Закона за извънредното положение.

Мотивът за промените е, че в това време изтичат хиляди лични документи и така няма да се получи струпване за смяната им по време на пандемия. Според МВР това решение ще засегне над 400 хиляди български граждани.

Това изменение ще засегне и българите в чужбина, чиито документи са изтекли – те ще могат да напуснат държавата, в която са, за да се приберат в България. По данни на външното ни министерство 48 държави са изявили готовност да пропускат българи с изтекли документи да се приберат в страната.

Съдебна ваканция до края на годината няма да има, решиха още депутатите. В случай на твърде много болни магистрати или служители пък председателят на съответния съд ще може да забрани откритите заседания само веднъж, и то за не повече от 14 дни. Всички контактни лица пък ще трябва да минават на дистанционна или надомна работа.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *