Окончателно: Шофьорът, убил Милен Цветков, остава в ареста

Състав на Софийския апелативен съд остави в ареста  22-годишния Кристиан Николов, който предизвика катастрофа, убила журналиста Милен Цветков навръх Великден.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, съобщава Монитор.бг.

Съдът е категоричен, че са налице изискуемите от закона предпоставки за определяне на най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”. Събраните доказателства сочат, че има обосновано предположение Николов да е автор на деянието – той е шофирал мощния джип на майка му след употреба на 3 вида наркотици, движел се е с двойно превишена от разрешената скорост и не е спрял на червен светофар. На свобода няма опасност да се укрие, но има реална опасност да извърши престъпление, въпреки че има чисто съдебно минало, добри характеристични данни и липса на криминалистични регистрации, отсече съдът.

Николов се яви лично в съдебната зала. “Моля да измените мярката ми за неотконение в домашен арест. Ще я спазвам и ще бъда на разположението на съда”, каза той пред магистратите.

Прокуратурата поиска от съда той да остане в ареста.

Разследването установи, че около 18 ч. на 19 април Т.Г. на ул. „Хенрик Ибсен“, преди кръстовището с бул. „Черни връх“, при управление на „Ауди“ Q7, обвиняемият Кристиан Николов е нарушил правилата за движение по пътищата, предизвикал е ПТП и умишлено е причинил смъртта на водача на спрялото на пътното платно “Субару Форестер” Милен Цветков. Николов е управлявал МПС след употреба на три различни вида наркотични вещества (амфетамин, марихуана, кокаин), със скорост от около 99 км в час, значително надвишаваща разрешената от 50 км в час за конкретния пътен участък. Приближавайки кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на движение, не е предприел действия за намаляване на скоростта или спиране. В същия момент на пътното платно и в района на кръстовището се намирали множество други участници в движението – водачи на автомобили и пешеходци.

Предявяването на материалите по делото приключи, предстои изготвянето на обвинителен акт и внасянето му в съда.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *