Окръжен съд остави в ареста Джоби и гръцкия шофьор, заловен с 1 кг хероин

Окръжен съд – Благоевград наложи най-тежката мярка „задържане под стража” спрямо Антон И. /Джоби/ от петричкото село Тополница и гръцкия шофьор А.Ц., в чийто автомобил бе открит 1 кг хероин. Според съда по отношение на двамата съществува обосновано подозрение, че са извършили деянията, за които са привлечени като обвиняеми, както и че е налице реална опасност да извършат друго престъпление.

На 56-годишния грък е предявено обвинение за това, че на 26.06.2021 г. около 05.40 часа на ГКПП Кулата-Промахон, трасе изход, е направил опит с товарен автомобил да пренесе през границата на страната ни с Република Гърция високорисково наркотично вещество с бруто тегло 1.070 кг хероин, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини – престъпление по чл. 242, ал. 2, вр. 18, ал. 1 от НК.

В хода на разследването и след събиране на достатъчно доказателства на 26.06.2021 г. 57-годишният Антон И. е привлечен като обвиняем за това, че на 25.06.2021 г. в неустановен час в гр. Петрич е разпространил /дал/ на А.Ц. от Република Гърция високорисково наркотично вещество – хероин с бруто тегло 1.070 кг – престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 5 от НК. При претърсване на жилището му са открити метална преса, полиетиленов плик със следи от хероин по него и други предмети, имащи отношение към извършеното престъпление.

Определението на Окръжен съд – Благоевград подлежи на обжалване и протестиране в 3-дневен срок пред Апелативен съд – София.

ТИНА ГЕОРГИЕВА  

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *