Окръжен съд реши: Оставиха в ареста обвинените за грабежа в детската градина в Кърналово

24-годишният Мартин Стоянов и 20-годишният Стоян Лукаров, обвинени за грабежа в детската градина в петричкото село Кърналово остават в ареста. Това реши Окръжен съд-Благоевград.

Според мотивите на съда са събрани достатъчно доказателства, че М. Стоянов и Ст. Лукаров са извършили престъплението. Лукаров е направил пълни самопризнания. Освен това съдът счете, че има опасност двамата да се укрият.

От събраните по делото доказателства става ясно, че
Лукаров, който живее срещу жертвата на нападението, е подготвял грабежа, той е заплашил готвачката с нож, а съучастникът му Мартин е дръпнал парите от чантата.

Както struma.bg писа, Мартин Стоянов и Стоян Лукаров бяха привлечени като обвиняеми за нападението на готвачката в детската градина Валентина Голчева, извършено  на 17 септемри. Двамата се вмъкнали в кухненското помещение около 5.30 ч сутринта с качулки на главите и поискали от жената пари. Готвачката заявила, че няма, при което единият извадил нож , насочил го към нея и заплашил, че ще я заколи. През това време другият съучастник намерил дамската чанта на лелката в която имало 150 лв. и избягали.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *