Окръжна прокуратура – Благоевград води разследване за държане на наркотици с цел разпространение в Ново Делчево

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда искане за определяне на мярка за неотклонение спрямо П.Ш. (на 30 години), привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление – незаконно държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

         Около 9 ч. на 29.01.2020 г., на ул. „Димчо Дебелянов“ в с. Ново Делчево, Ш. разпространил 5.050 кг канабис на Б.Б. На втори етаж в жилище в същото село той държал и 2.45 грама хероин, предназначен за пласиране.

Непосредствено след извършване на престъплението Ш. се укрил, поради което бил обявен за общодържавно издирване.

На следващия ден с постановление на наблюдаващия прокурор мъжът е бил задържан за срок до 72 часа.

Към настоящия момент са проведени разпознавания и разпити на свидетели, станали очевидци на разпространението на високорисковото наркотично вещество, извършено е претърсване и изземване в къща в с. Ново Делчево.

За престъплението, в което П.Ш. е обвинен, е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от две до осем години и глоба от пет хиляди лева до двадесет хиляди лева. Същото се отличава с висока степен на обществена опасност.

Предстои произнасянето на съда по внесеното от прокуратурата искане.

Спрямо другия обвиняем по делото – купувача на дрогата Б.Б., е определена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1500 лева. Дрогата е била открита в управлявания от него автомобил, паркиран пред казино в гр. Кресна.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *