Върнаха в ареста кандидат-жениха от Петрич, обвинен за наркотици

Обвиненият за наркотици петричанин Николай Ласков, който миналата седмица бе освободен с мярка „подписка” от Районен съд – Благоевград, остава в ареста. До обрата се стигна вчера, след като тричленен състав на Окръжен съд отмени определението на първоинстанционния съд и пак го задържа.

На вчерашното заседание адвокатът му пледира, че определението на Районния съд е правилно, тъй като обоснованото предположение било разколебано и имало показания в тази насока на другия обвиняем.

„Не може той да е с парична гаранция за 40 кг канабис, а моят подзащитен за половин килограм да е с тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. Това е млад човек, на когото трябва да се даде възможност да осъзнае грешката си и да се поправи”, изтъкна адвокатът.

От своя страна, Н. Ласков заяви, че не е извършил престъплението, в което го обвиняват. Той бил студент в София и с приятелката си живеят в студентско общежитие, тя била с проблемна бременност и трябва да е до нея.

Мъжът е в ареста, след като на 12  септември полицията го задържа край нива, засята с канабис, в граничното благоевградско село Лисия, а при последващ обиск в дома му в село Михнево, община Петрич, беше открит половин килограм канабис. При първоначалното определяне на мярката му за неотклонение преди месец обвиняемият помоли да му бъде определена по-лека, тъй като приятелката му е бременна и му предстои сватба, но тогава това не беше взето предвид.

Миналата седмица районният съдия Гергана Симеонова отчете, че опасността да се укрие или извърши друго престъпление вече е отпаднала и измени мярката му в най-леката.

Но вчера везната на тримата окръжни съдии наклони в обратната посока и Н. Ласков бе върнат в ареста. Определението е окончателно. 

ТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *