Омбудсманът на Благоевград В. Василев стана професор във ВУСИ – Пловдив, подаде предизвестие за напускане на Югозападния университет

Омбудсманът на Благоевград Валентин Василев стана професор по „Национална сигурност“ във Висшето училище по сигурност и икономика /ВУСИ/ в Пловдив. Той е спечелил конкурса за заемане на академичната длъжност с авторски монографичен труд на тема

„Кризисни ситуации и управление на човешките ресурси“ с обем от 188 страници, представил и списък с 26 публикации. Седемчленното научно жури е дало положителна оценка на В. Василев за заемане на академичната длъжност.

Проф . Василев е възпитаник на Югозападния       университет, където завършил бакалавърска и магистърска програма по „Публична администрация”. По-късно се хабилитира като доцент в областта на „Управление на човешките ресурси в публичния сектор”. Специализирал е в сферата на управлението на човешките ресурси във Франция, Русия, Полша и Гърция.

През 2000 г. започва работа в ЮЗУ „Неофит Рилски” в Благоевград като преподавател в катедра „Национална сигурност и публична администрация“, където води академични курсове в бакалавърски и магистърски специалности от професионалното направление 9.1. Национална сигурност и 3.7. Администрация и управление. Има натрупан и управленски опит в ръководенето на различни университетски структури. Два мандата /от 2010 г. до 2019 г./ е заместник-декан на Правно-историческия факултет.  В периода от 2007 г. до 2010 г. бе заместник-кмет по хуманитарните дейности на община Благоевград. От 2018 г. е избран за обществен посредник на община Благоевград.

Преди две години след изтичане мандата на проф. Г. Белова, която ръководи Правно-историческия факултет за максимално допустимия срок от 8 години, двамата й заместници по това време доц. д-р В. Василев и доц. д-р Николай Марин се кандидатираха за деканския пост. След драматично общо събрание, продължило цял следобед, или близо 6 часа, с 53 на 34 гласа факултета оглави доц. Марин.  

Репортер на „Струма“ научи, че още преди да встъпи в най-високата академична длъжност професор, В. Василев е подал предизвестие за напускане на ЮЗУ. Едномесечният срок тече в момента.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

7 Коментара

 1. Мирослав Коцев

  Жалко за бъдещето на ЮЗУ, за студентите и за младите преподаватели. ЮЗУ се обезличава всеки ден. Почти нищо не остана от значимостта му за града. Всъщност за ЮЗУ не се чува абсолютно нищо. Тази самодостатъчност на светата троица е наистина уникално гнусна. И докато за Юрко и агента е въпрос на дни да бъдат изметени , тогава другото брадато недоразумение ще усети промяната върху себе си. Защото лошотията се връща винаги в живота. Наистина тъжно.

  Отговори
  1. Рънъра

   Урко и сие не само трябва незабавно да бъдат изметени от ЮЗУ барабар с цялата им рода и прочее пасмина, но и трябва КОНПИ да им прибере откраднатото и да ги прати при бай Ставри в ЦСЗ да постажуват като “булки” на мангустите. А дано, ама надали…

   Отговори
 2. , Ивайло Георгиев

  Поздравления за Валентин Василев.Подкрупям и написаното в коментарите. И жалко за университета и Правно-исторически факултет. Падение. Ими е интересно дали т.нар ръководства за провели някакви разговори за причиите за това негово решение, както се прави във всяка уважаваща себе си организация при напускане на знаков неин служителц Но познавйки т.нар. ръководители – едва ли. Не мога да повяярвам до какво води некъдърността, алчността и безочието на няколко човека. Моето лично мнение е ,че тези рани никога нява да зарастнат от писледните години – ГЕШЕВ, АЛХАДОВА, МЛАДЕН МАРИНОВ, синовете на Юрука, снахите му, калинките от разни комисии…Все още вярвам в някаква държавност и че ще помогне ЮЗУ и правния факултет да се освободят от това позорно управление!

  Отговори
  1. Ел Поебльо Бланко

   Дежурните лайномети на статуквото барабар с мазния Марин – “проф.” без нито една самостоятелна статия в престижно международно списание и без нито един защитил докторант Юрука, къносаната му тройкаджийка по химия, и тя, божем, вече “проф.”, само Дерижанката, изгонена от БСУ остана на ред за “проф.”, та тия са се спотаили по ниски от тревата, приготвили си бои от всички цветове на дъгата и само дебнат за резултатите от изборите, за да се пребоядисат като тези, които ще са на власт.

   Отговори
 3. Магаретарят

  За напусналите ЮЗУ народът има поговорка: “Никой не е станал пророк в собствената си страна!”. Тях няма какво да ги мислим, те са си намерили по-добри места за работа – проф. Апостолов е зам. ректор на частен университет, проф. Граматиков също преподава в частен университет и работи по няколко международни проекта с чуждестранни фирми, доц. Николай Цанков и доц. Йорджев работят в Тракийския университет, доц. Христов е в ТУ-София и т.н.
  Да му мисли некадърната паплач в ЮЗУ, която ще яде мароко след падането на Каскета и мутрите. За тях народът също има поговорка: “Краставите магарета през 9 планини се надушват!”.

  Отговори
 4. Безплатно просвещение за "калинки"

  Логичен резултат от некадърното крадливо “управление” на ЮЗУ от кликата от подлизурковци, ДС доносници и прагиати около неправомерно окупиралия ректорското място набеден “професор” в пенсионна възраст Юруков. Малкото все още останали кадърни и можещи личности или са принудени да напуснат и да отидат в друг университет, или преждевременно ги пенсионират, за да не личи толкова посредствеността на “калинките”, налазили ръководните постове по шуро-баджанашки и прочее известни на корумпираните некадърници начини. Примери – проф. д-р Г. Апостолов, доц. дмн Й. Йорджев, доц. дмн Щраков, проф. дн И. Мирчев, проф. д-р инж. П. Граматиков, доц. д-р инж. В. Христов и много други, все личности с характер и собствено мнение, добре познати в научните общности у нас и в чужбина, дали много за утвърждаването през годините на ЮЗУ като сериозен университет. В последствие те са принудени да го напуснат и да преминат в други градове и университети поради несъгласие с унищожителната практика на сегашната банда, крадяща като за последно и назначаваща деца и снахи на незаслужени места, записваща за “докторанти” силни в момента личности със съмнителни научни качества и държейки пенсионери-послушковци и некадърници-приоданци, готови да гласуват каквото им се каже за коричката хлебец, защото са есхособни сами да постигнат нещо значимо. Останаха само нагаждачи, самопроизвеждащи се в “професори” като тъпата Тупарова и прочее гъзолизци. Амин за ПУЦ-а!

  Отговори
 5. Бомби

  Браво!

  Това е поредния напуснал кадърен преподавател с име, който напуска ЮЗУ. За съжаление шайката на псевдо-професора ректор, неговата любима с брада и бастун, както и мазното декан на ПИФ правят нещата с не добра перспектива. Скоро и други ще напуснат – това е ясно. Университетът затъва с всеки изминал ден.

  При констатирани нарушения сегашния министър на образованието не предпримена никакви действия! Каскетурата не се самосезира – все пак ще става доктор и тя. Всичко е прекрасно – мазало с боза!!!

  Най-слабото звено в служебното правителство е министъра на образованието. Надявам се, че скоро ще бъде сменен и нещата ще тръгнат на ревизия и във висшето образование, защото и там (скрити зад академична автономия) има феодали, които са за затвора!

  Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *