Омлет с плънка от гъби, моркови и сирене 

Необходими продукти 
за омлета /две порции/:
6 яйца

за плънката:
100 гр. гъби
2 средно големи моркова
100 гр. сирене Едам
олио
сол за овкусяване

Начин на приготвяне 
Изпържете два омлета от по три яйца. Измийте и настържете морковите. Изпържете ги в сгорещена мазнина /2-3 с.л. олио/. Добавете нарязаните на филийки гъби. Пържете и бъркайте до омекване на гъбите. Овкусете със сол. Преди да свалите тигана от огъня, прибавете сиренето Едам и разбъркайте.

В подходящ съд сложете омлета, прибавете от плънката и загърнете. Поднесете топъл, с подходяща гарнитура.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *