Онкоболницата в Благоевград с финансова инжекция догодина, предлагат подновяване договора на управителя д-р Георгиев

Бъдещето на благоевградската онкоболница и въпросът кой ще я управлява ще се обсъждат на октомврийската сесия на Общинския съвет. Кметът Атанас Камбитов обяви, че готви предложение, тъй като договорът на директора д-р Георги Георгиев изтече през септември и трябва да се поднови. По искане на градоначалника д-р Георгиев подготвя доклад пред общинските съветници с подробности за случая с арестуваната и обвинена в организирана престъпна дейност аптекарка Светлана Тюлекова.
“В момента тече разследване и трябва да видим как стоят нещата едва при приключването му. Не искам да нагнетяваме напрежението там, тъй като и без друго състоянието на онкоболницата не е добро. В следващата бюджетна година задължително ще предвидим финансова помощ за общинското здравно заведение, защото то обслужва огромен брой болни не само от общината и областта, но и от съседните области”, коментира ситуацията кметът Камбитов.
На въпрос за обявеното от министъра на МРРБ Аврамова ново райониране на страната на 4 области градоначалникът посочи, че поддържа позицията областите да са 5 и София да е отделно от Югозападен район. Той уточни, че изявлението на министър Аврамова касае намерение, което тепърва подлежи на обсъждане, и съобщи, че по този повод ще инициира среща с колегите си от Кюстендил и Перник за обща позиция по темата.
Попитан как ще гласува днес на заседанието на Асоциацията по ВиК по темата за 20% увеличение на цената на водата, поискано то ВиК ЕООД – Благоевград, Камбитов с усмивка попита: “А Вие как бихте гласували? Вероятно “въздържал се”. Ако обаче мислим за това, че водното дружество няма как да финасира проекти за подмяна на мрежата, би следвало искането им да се подкрепи”. Градоначалникът уточни, че за амортизираната ВиК мрежа общината разчита само на целево финансиране от държавата и на практика не може да планира инвестициите си в близките 5 години. “Ефектът ще е по-голям, ако всяка година ни дават по 4-5 милиона за подмяна на амортизираната канализация. От водното дружество трябва да си защитят предложението за увеличение на цените”, каза кметът Камбитов.
ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Бравос!

    Само така, трябва даже и да го наградите за кражбите и търговията със смърт на онкоболните!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *