Опазете сърцето си с тази напитка

Ново изследване на учени от Университета на Западна Австралия сочи, че ежедневната консумация на една напитка опазва сърцето като намалява значително риска от сърдечно-съдови заболявания.

Мащабното проучване е продължило цели 23 години, като експертите са анализрали данните на над 53 000 доброволци.

Трябва да се отбележи, че 12 000 от тях са били със сърдечни проблеми. Специалистите са анализирали начина на хранене на участниците в експеримента. Те установили, че консмуацията на продукти, които съдържат около 500 милиграма флавоноиди, защитават от много болести като инсулт, исхемична болест и артериална болест.

Учените смятат, че това се дължи на противовъзпалителните свойства на чая. Това е приблизителното количество флавоноиди, които се съдържат в чашка чай.

Експертите също така отбелязват, че е много препоръчително да се откажат алкохола и цигарите, тъй като те блокират полезните свойства на флавоноидите.

Установено е още, че целта на определени билкови чайове е да ви успокоят и да подобрят работата на нервната система, като облекчат симптомите, отпуснат тялото и ума ви, подобрят съня ви и контролират кръвното ви налягане, пише Zdrave.to. Те също така намаляват раздразнителността и премахват чувството за болка в мускулите и главата, облекчават крампите, сърцебиенето, тахикардията, депресията и т.н.

Пили ли сте чай от маруля? Тя притежава седативно действие, което я прави подходяща при нервност. Помага за успокояване на нервите и за подобряване на съня. Контролира сърцебиенето.

Бабина рецепта гласи да сложите листо маруля във водата, в която къпете бебето, за да спи спокойно през нощта. Ако искате да приемате марулята под формата на чай, използвайте няколко листа от нея.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *