HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Опандизиха нашенец в Испания, крал медни тръби

Българин е арестуван в Испания след като откраднал 700 кг. медни тръби от домове в източните испански градове Теулада, Морайра и Бениса, пише пик. Той е успял да измами местните хора, като е носел фалшива униформа на общински служител. 38-годишният мъж е причинил щети за 20 хиляди евро.

Той е проучвал домовете, където по-късно е извършвал кражбите. Мъжът е рязал медните тръби, без да изключва подаването на газ, което е създавало риск от експлозия.

При един от набезите му е бил заловен от собственик на имот, но се е измъкнал представяйки се за служител, изпратен от общината по работа.

След няколко инцидента властите са успели да получат негова снимка от охранителна камера. С нея служители на полицията са обиколили местните пунктове за вторични суровини, където тръбите са били продавани.

На един от тях, където мъжът е продал голямо количество тръби, полицията е успяла да го идентифицира чрез допълнителни записи от охранителни камери. Испанската страна се е свързала с българските власти, които са съдействали за залавянето му.

По-късно мъжът е бил открит в дома си в град Теулада и е задържан. Предстои съдебен процес.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *