Рояк оси напада в центъра на Дупница! Юристка нажилена жестоко, оцеля на косъм

Адвокат Юлия Динева е нападната и жестоко ужилена от рояк оси в центъра на Дупница. Цяла седмица вече тя се лекува от десетките ужилвания по цялото тяло. Тя поиска думата в „Струма”. Ето какво разказа:

“Преди седмица се движех по стълбите за градската градина. Изведнъж рояк оси изскочиха от гнездото си до стълбите до къщата на В. Василев-Клеменца и ме нападнаха. Налепиха се по цялото ми тяло и по главата и ме жилеха. Уплаших се и побягнах по стълбите нагоре към градската градина, но осите летяха след мен и продължаваха да ме жилят. Един мъж, който беше наблизо, ми помогна да се спася, за което съм много благодарна. Не ми се мисли какво можеше да се случи. С голи ръце се втурна да маха осите от мен и да ги убива. Аз добих кураж и започнах и да ги удрям. От главата ми извадихме 10-ина оси. По тялото също ме нахапаха жестоко. Качих се автомобила си и сама отидох в Спешен център – Дупница. От ужилванията и от ужаса кръвното ми беше много високо. Направиха ми инжекции против алергия и за сваляне на кръвното налягане. Дежурният лекар искаше да ме остави за болнично лечение, но отказах. Вече цяла седмица пия хапчета и се мажа с разни мазила. Тръпки ме побиват, като си помисля, че ако бях алергична, нямаше да оцелея”, разказа адвокат Юлия Динева за преживения ужас.

Тя заяви, че преди нея още четири жени са нападани от оси на същите стълби. Една от тях дори е лекувана в болница.

Репортер на “Струма” се обади в пресцентъра на община Дупница с въпроса имат ли сигнали от граждани за гнездото с оси на стълбите за градската градина.

От пресцентъра на община Дупница съобщиха:

“На 31.08. през телефон 112 около 10.00 часа е подаден сигнал от мъж за буркан с рояк оси около него в района на стълбите до Младежки дом. Направена е веднага проверка от общински служител, обходил е всички стълбищни подходи около и под Младежки дом и не е открито гнездо или видим рояк от оси. Община Дупница е подала сигнала веднага към пожарната служба в Дупница, които са предприели действия по компетентност”.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *