ОПАСЕН ИНЦИДЕНТ! Вентилационната система в градската баня в Благоевград се стовари върху къпещ се мъж, вкара го в хирургия с комоцио и контузии по тялото

Вентилационната система в мъжкия сектор на градската баня в Благоевград се откачи и се стовари върху един от къпещите се. Инцидентът станал в събота около обяд в помещението, където са коритата, по чудо удареният оцелял, ако е бил само на сантиметри на крайното корито в ъгъла, ударът от тежкото съоръжение щял да е фатален.

Пострадалият е 62-годишният Павел Юручки, началник транспорт и механизация за зимната поддръжка на АМ „Струма“, приет е с мозъчно сътресение и наранявания по гърба в хирургия на благоевградската болница. След инцидента той запазил самообладание. Благодарение на бързата си реакция успял да наведе главата си напред, както седял до коритото, и цялата тежест от стоварилия се отвисоко близо 5-метров по размери въздухопровод, обшит с ламарина, поел с гърба си. Свидетели на инцидента станали другите къпещи се мъже. След удара П. Юручки за кратко загубил съзнание, съвзел се, след като е напръскан с вода, успял да излезе от банята и сам с таксиметров автомобил потърсил лекарска помощ.

„Пациентът постъпи в спешно отделение с оплаквания от силно главоболие, гадене и повръщане, имаше контузни наранявания по тялото”, каза дежурният лекар в спешно отделение д-р Орцева. Тя поясни, че веднага е свикан екип от специалисти за консултация, направен е скенер на главата и е настанен за лечение с комоцио в хирургия на МБАЛ – Благоевград.

„При такива удари е възможно да се появат и посттравматични увреждания”, поясни още д-р Орцева. На пострадалия  П. Юручки се провежда лечение под активно лекарско наблюдение. Той остава на легло в болницата.

„Отидох на релакс заради минералната вода в градската баня, а сега се озовах в болница. Изведнъж въздухопроводът, който тежи близо 100 килограма, падна върху мен. Ако бях по-назад, на крайното корито, щях да остана на място, оборудването трябва да се наблюдава и поддържа периодично, това е задължение на строителната фирма”, каза П. Юручки.

Той повръща, провежда му се интензивно лечение, шансът да се случи такъв инцидент е едно на милион.

За коментар по случая потърсихме управителя на хотел и градска баня, общинския съветник Христо Ковачки. „Запознат съм със случая, веднага бях информиран, парче от вентилационната система се е откъснало и паднало върху мъж, лично разговарях с пострадалия, касае се за некачествено изпълнени строителни дейности”, потвърди Хр. Ковачки. „Имам подписан договор за изпълнение на строителството с фирма „Диана 7“, която нае специализираната фирма за вентилационна система „Климатик Стивасарски“, поясни още Хр. Ковачки. „По законен начин ще търся правата си, днес ще разговарям с представители на двете фирми, обектът бе пуснат за експлоатация през окотомври 2015 година, имаме сключен договор с 5-годишна гаранция, не е маловажно и наистина можеше да стане много сериозно.Утре лично ще разговарям с началника на хирургия и ще посетя пострадалия благоевградчанин, с него се познаваме от години, поемам лечението му”, заключи Хр. Ковачки.

ЕКИП „СТРУМА“

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Тодоров

    Как така публикувате статии единствено с незаменимото участие на д-р Орцева? Там работят много други отговорни лекари, млади специалисти, които обаче никога не се споменават. Защо ли? Риторичен въпрос.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *