ОПАСЕН ИНЦИДЕНТ! Гост на фестивала „Сурва” в Перник влезе в болница, оглуша след гръм на черешово топче 

Нелеп инцидент е станал с гост по време на фестивала „Сурва 2024” в Перник, съобщи свидетел. Негов приятел е пострадал от черешово топче на сурвакарска група, а към момента е в болница и не чува с едното си ухо. След инцидента той бил с кръв по лицето и с увреден слух, двамата веднага са отишли до пернишката болница за помощ, но от там ги препратили към София. Ето какво разказа zapernik Ивайло Кирилов за инцидента:

„Да те застрелят с черешово топче в 21-ви век!

Днес Ви пиша по повод, свързан с кукерския фестивал и конкретен инцидент от него. Става дума за съботния (втори) фестивален ден. На гости ми беше дошъл колега от института, в който и двамата работим като главни асистенти. Разведох го през целия център и когато решихме да отидем до Историческия музей, се случи въпросният инцидент. Минавайки покрай група кукери (на около 100-тина метра от музея), ние с възхищение спряхме да ги гледаме как в един такт танцуват. Точно в този момент, буквално без никой да ни предупреди, на около два метра от нас гръмна черешово топче. От уплах аз приклекнах на земята, докато колегата, който беше точно срещу самото оръдие, отскочи на разстояние. Инстинктивно, изправяйки се, се обърнах към него. По лицето си той имаше кръв и каза, че нищо не чува. Едва стоеше на краката си. Колегата ме помоли да го съпроводя до болницата в града ни. Едва-едва отидохме пеша до неотложния кабинет, откъдето ни препратиха до спешното отделение. От там ни казаха, че в пернишката болница няма кабинет УНГ, и ни препратиха към София.

Това е поредният път, в който аз, мои приятели или роднини имаме нужда от лекарска помощ и в спешното отделение на пернишката болница ни препращат към софийските болници. Тук искам да задам няколко въпроса, а именно: В неотложния кабинет лекари ли работят, или диспечери, които единствено могат да пренасочват пациентите, които идват при тях към спешното отделение? Какво щеше да се случи, ако пострадалите не бяхме аз и колегата ми, а това беше някое малко дете, и какви биха били последиците от това? Не знам дали тук е мястото, но ми се ще да попитам всички докога в стохиляден Перник няма да имаме денонощна аптека?

Към днешна дата аз се чувствам малко по-добре, докато колегата все още е в софийска болница на легло. Предстоят му още изследвания. Момчето все още не чува с едното си ухо. Надявам се да не се стигне и до операция. Всичко, свързано с неговото здравословно състояние, ще се изясни до края на днешния ден”.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *