Джип с 2 деца пламна в движение на Предел

Джип „Мерцедес” се самозапали в движение и изгоря вчера в прохода Предел. Във возилото е пътувало семейство с две малки деца от Гоце Делчев, което за щастие не е пострадало.

Инцидентът е станал около 17:30 часа вчера малко преди разклона за Кулиното. Семейството се прибирало от Благоевград и пътувало по посока Гоце Делчев. Малко преди инцидента, изкачвайки  Предел, в автомобила светнала лампа и почти веднага той се възпламенил. Водачът незабавно спрял и заедно със съпругата си и двете деца, едното от които бебе, напуснали возилото. След като подали сигнал за помощ, мъжът направил опит на загаси огъня, но той се разраснал много бързо.

Пристигналите на място огнеборци от РСПБЗН – Разлог потушили пламъците. На място е изпратен и екип на Спешен център, тъй като първоначалният сигнал бил за пострадали при инцидента, но се оказало, че семейството с децата са добре.

Заради инцидента около половин час, докато огънят бъде овладян, движението в района е било спряно. Образували се огромни колони от автомобили и в двете посоки и пристигналите на място пътни полицаи пренасочили пътуващите по маршрута по стария обиколен път. След потушаването на огъня органите на реда започнали пропускане на автомобилите поетапно в двете посоки. Около 18:30 часа изгорелият джип е отстранен от пътя с Пътна помощ и движението е възстановено напълно.

Семейството, което работи и живее в Англия, само преди дни се е прибрало в България. Докарали  джипа от там и той е с английска регистрация.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *