Опасно горещо време в неделя

Днес отново ще е слънчево, след обяд – горещо. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 32 и 37 градуса.

Жълт код за високи температури е обявен в 16 области на страната. Предупреждението е в сила за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Хасково и Ямбол.

В тези райони се очаква след обяд температурите да надвишават 35 градуса. При тези температури са възможни здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца.
По Черноморието преди обяд ще има разкъсана облачност, но бързо ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури по крайбрежието ще са между 27 и 30 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса, по-ниска е на север от нос Калиакра. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
В планините ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра – около 27 градуса, на 2000 метра – около 20 градуса.

В понеделник и вторник ще бъде слънчево, около и след обяд – горещо. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните във вторник и сряда ще са между 34 и 39 градуса, по-ниски, около 30 градуса по Черноморието.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *