Оперират днес пострадалия в пожара в Дупница баща на 2-г. момиченце

Съседите в „Гиздова махала” възстановяват с доброволен труд опожарената стая на семейството

Получилият 30% изгаряне при пожар на дома му в „Гиздова махала” в Дупница Димитър Пламенов днес ще бъде опериран в Клиниката по изгаряния в „Пирогов”. Двегодишната му дъщеричка е с по-леко изгаряне – 7%, и е вън от опасност, научи „Струма”.

Всички съседи в кв. “Гиздова махала” работят усилено да ремонтират стаята на семейството, която е изгоряла, за да има къде да се подслонят, като се върнат от болницата.

Лидерът на ромите от квартала, който е и роднина на пострадалото семейство, Калин Георгиев, заяви пред “Струма”: “Братовчед ми ще го оперират. Има 30% изгаряне почти по цялото тяло, по краката, единият му крак е изгорял до кокал, ръцете и гърдите… Детенцето му е добре и при него не се налага операция за момента. Съпругата му има леки изгаряния. Всички роми от квартала се събрахме и ремонтираме стаята, която е единствената на семейството. Всеки дава каквото може: дрехи, строителни материали, други помагат с труд, почистват остатъците от пожара и зидат наново стени на опожарената постройка”, заключи К. Георгиев.

Както “Струма” писа, в пожара едва не загинаха Димитър Пламенов, двегодишната му дъщеря и съпругата му. В неделя той изсипал бензин върху дървата в печката, за да се разгорят. Драснал клечка кибрит и бензинът се възпламенил, излязъл голям пламък от печката и искра от него попаднала върху моторна резачка за дърва, оставена до печката, и тя пламнала. Бащата се хвърлил да спасява дъщеричката си и получил 30% изгаряния.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *