Оперират днес най-тежко пострадалия при инцидента в тунел “Железница”

Спас Димов, който е най-тежко пострадалият от тримата работница при струването на тунела край Железница, днес ляга на операционната маса.

Спас Димов от дупнишкото с. Бистрица днес ще претърпи операция на белия дроб. Едно от счупените ребра се е заболо в белия му дроб и се налага оперативна намеса.

Общото му здравословно състояние е добро, което позволява да се извърши интервенцията, съобщиха близки на семейството му. Те разговарят с него ежедневно по скайп, тъй като не ги пускат на свиждане заради мерките срещу коронавируса. От фирмата строител на обекта са поели всички разходи по лечението му.

Както “Струма” писа, при срутване на новостроящия се тунел край Железница пострадаха трима работници, а най-тежко ранен при трудовата злополука бе Спас Димов. Той е бил затрупан от срутилата се няколко тона земна маса. Бързата реакция на колегите му го е спасила от смърт. Тогава той и един от двамата му колеги бяха транспортирани за лечение във ВМА.

Спас Димов е започнал работа към фирмата строител на моста преди два месеца като шофьор на камион. Вкъщи го чакат три деца, съпруга и майка.

ДРАГО МИРОВ 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *