Опитаха да убият кандидат-кметица! Къщата й омазана с машинно масло, оставало да драснат клечката

Поредно посегателство бе извършено в нощта на изборите срещу кандидата за четвърти мандат за кмет на дупнишкото с. Крайници Мариана Димитрова. Има заподозрян и задържан млад мъж от селото по случая.

Докато се броели бюлетините в секциите в селото, някой хвърлил буркани, пълни с машинно масло, в двора на М. Димитрова. Най-вероятно запалителната течност е хвърлена с цел да бъде запалена късно през нощта, коментират съседи.

Това е третият опит за сплашване на Димитрова да се откаже от надпреварата за кмет на селото.

Както “Струма” писа, през лятото на два пъти тя намираше заплашителни писма, оставени на входната врата на имота й. При втората вандалска проява бяха изкоренени цветя в добре подредения й двор. Къщата й беше намазана с червеникава боя. След двата случая на сплашване М. Димитрова постави видеокамери на входната врата на двора на къщата си. От видеокамерите се иззети снимки на мъж, който хвърля буркан с течност.

Като се прибрала вкъщи след изборния ден, Димитрова видяла, че дворът бил целият в стъкла и миришело на машинно масло. По плочките и по къщата има петна от запалителната течност. Веднага алармирала полицията в Дупница. Пред дознател тя споделила, че е получила заплаха от млад мъж преди няколко дни, че ще й се случат още неприятни неща. Заподозреният е задържан в РУП – Дупница.

По предишните два случая на заплахи все още няма резултат от действията на полицията.

Вчера репортер на “Струма” се опита да се свърже с М. Димитрова по телефона, но беше изключен.

В неделя тя е събрала над 40% от вота на гласувалите за кмет на селото и отива на балотаж с втория Божидар Михайлов от ПП ГЕРБ, който има със 104 гласа по-малко.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *