Опожариха мерцедеса на приближен на Братя Галеви, камера заснела пиромана, изгорил си ръката

Горя лек автомобил “Мерцедес” на приближения до Братя Галеви Камен Гоцев, паркиран пред дома му в дупнишкото село Ресилово. Автомобилът пламнал в 4,23 ч. в неделя, Гоцев и негови съседи го угасили, но щетите са големи.

„В къщата има видеонаблюдение. На камерите видях младеж на около 20 г., с качулка на главата. Обиколи автомобила и секунда след това тя пламна. Подпалвачът си изгори ръката най-вероятно, защото се преви от болка и избяга. Дадох в полицията флашка със записа. Надявам се да открият пиромана. Обадих се в Спешен център и в частната болница да попитам дали не е идвал пациент с изгаряния по ръцете, но от там ми казаха, че нямат такива случаи”, разказал Камен Гоцев.

По случая работи РУП – Дупница. За разпит се привикват младежи от кримиконтингента в Дупница.

Гоцев от години се занимава с даване на краткосрочни кредити срещу лихви. След като Братя Галеви изчезнаха, той легализира бизнеса си и отвори офис за отпускане на кредити срещу полицията в Дупница.

Репортер на вестник “Струма” се свърза по телефона със сина на Камен Гоцев – Владимир. Ето какво заяви той по повод опожарения автомобил:

„Мерцедесът е произведен през 1990 г. и струва 3000-4000 лв. Предали сме видеозапис от камерите в полицията. Те да си свършат работата. Ние с баща ми нямаме подозрения към никого. Не дължим на никого нищо”, заяви синът.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *