Оправдаха Бенчо Бенчев по делото, свързано с Митьо Очите

Районен съд – Бургас призна подсъдимия Бенчо Бенчев за невиновен по воденото срещу него наказателно производство за лично укривателство и противозаконно държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Съдебната инстанция призна подсъдимия за невиновен в това, че в периода от 02.08.2018 г. до 04.08.2018 г., в Гърция и Турция, спомогнал на Димитър Желязков, известен като Митьо Очите да избегне и да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, като на 02.08.2018 г. е транспортирал с лек автомобил Очите, от Солун, Гърция до Истанбул, Турция и за периода от 02.08.2018 г. до 04.08.2018 г. му предоставил за ползване стая в хотел, която била резервирана на името на Бенчо Бенчев, без да се е споразумял с Желязков, преди да е извършено самото престъпление. Бургаският районен съд оправда Бенчев по повдигнатото му обвинение за извършено престъпление по чл. 294, ал. 1 от НК, предава plovdiv24.bg.

Районен съд – Бургас призна Бенчев за невиновен и за това, че на 05.08.2018 г., в дома си в Бургас, държал 57 бр. фабрични патрони, представляващи боеприпаси, без да има за това надлежно разрешително. Също и за третото му повдигнато обвинение за това, че на гореспоменатата дата и място е държал огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях (ловна карабина, 100 бр. боеприпаси за същото оръжие, 3 бр. пистолети  и 90 бр. боеприпаси за тях, всички въз основа на надлежно издадени от съответните органи на МВР Разрешения), като не взел необходимите мерки за сигурност.

Делото бе гледано по общия ред. Държавното обвинение поиска от съда да наложи общо наказание на подсъдимия “Лишаване от свобода” за срок от 2 години, чието изпълнение да бъде отложено за изпитателен срок от 3 години. Защитата на Бенчо Б. пледира за оправдателни присъди по трите му повдигнати обвинения. Според адвокатите обвиненията по трите пункта в обвинителния акт са несъстоятелни и подсъдимия не е извършил нито едно от престъпленията, за които му е вменена вина. В своята последна дума пред съда, Бенчо Бенчев помоли за справедливост.

Присъдата на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в  15-дневен срок пред въззивна инстанция.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *