Опрощават и за април 50 процента от наемите на търговците на пазара в Сандански, те поискаха и нов покрив, и указателни табели

Търговците на кооперативния пазар в Сандански ще платят само 50 процента от наемите за месеците март и април. Това решиха на проведената преди 2 дни сесия общинските съветници. Още през месец февруари 50-ина търговци депозираха в ОбС молба за удължаване на мярката 50 процента намаление на таксите и наемите за периода от месец март до края на месец април. Мотивите им бяха, че оборотите в епидемичната обстановка са намалели драстично и изпитват сериозни финансови затруднения.

Пред съветниците, за да защитят искането си, застанаха двама техни представители – Мая Ташкова и Илияна Иванова. Те поискаха от съветниците в града да бъдат поставени табели, които да обозначават къде се намира пазарът в Сандански, и да бъде направен спешен ремонт на покрива на откритите търговски обекти на пазара. „Аз съм от 20 години на пазара, откритите площи не са защитени, няма навес. Ние покриваме стоката с платове и чаршафи. При всеки дъжд тя се наводнява и търпим загуби”, каза М. Ташкова. Кметът Атанас Стоянов поясни, че в момента община Сандански изготвя проект за реконструкция на кооперативния пазар. „Казвам реконструкция, а не концесия на пазара. Наистина гледката е много грозна и тези платове и брезенти трябва да бъдат премахнати. Няма как да стане на мига, но общината работи в тази посока за реконструкция на пазара, като от другата страна ще се изградят и паркоместа”, заяви Атанас Стоянов. Той даде уверение, че в най-кратки срокове ще бъдат поставени нови табели. Според справка в община Сандански става известно, че сумата, постъпваща в общината от такси и наеми на пазара, е 12 000 лева на месец. Или за двата месеца, през които търговците ще плащат 50 процента, в общинската хазна ще влязат 12 000 лева по-малко. 

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *