„Орбита“ отвори басейна си над Благоевград с цена от 15 лв., посетителите да внимават – македонски GSM оператор надува жестоко сметките

Благоевградският бизнесмен Иван Чапов обра луфта с липсващите това лято открити плувни басейни в Благоевград, след като през уикенда откри басейн на хотел „Орбита“. Предвид доста ниските в момента за юли месец температури водата в него се загрява до около 30 градуса.

Цените на басейна са 15 лв. за възрастни и 10 лв за деца от 5 до 12 години, а удоволствието е безплатно само за най-малките и за гостите на хотела. Най-новото плувно съоръжение е на разстояние 5 км от благоевградския кв. „Вароша“, но в района се включва македонски оператор, поради което дори почиващите в хотела заедно с ключа от стаята получават и съвета да минат на ръчен режим на GSM-ите си, за да не изпищят после от някоя жестока сметка: минута разговор през македонски оператор се таксува по 7 лв. за изходящ разговор и 2 лв. за входящ.

Ив. Чапов стартира идеята си да разшири „Орбита“ с басейн и спа център през 2017 г. и още преди края на годината Общинският експертен съвет по устройство на територията в Благоевград одобри идеята му. Целият имот в местността Парчето, землището на благоевградското с. Бистрица, е 3,544 дка и стана собственост на бизнесмена през 2014 г. Покупката мина през нарочно регистрираната за целта фирма ХК „Орбита” ЕООД, чийто капитал от 1 288 640 лв. е собственост на „Хидроенергийна компания” АД. Тогава във фирмата Чапов беше заедно със съдружника си Владимир Табутов, но наскоро двамата се разделиха и основната компания ХЕК, респективно „Орбита“, останаха в активите на Иван Чапов.

С пускането на най-новия открит плувен басейн в Благоевград те всъщност стават 3, което пак е крайно недостатъчно за град, в който статистиката твърди, че живеят около 70 000 души. Другите 2 са в хотела на съветника Румен Калайджиев, където цените са като в „Орбита“, и в Баларбаши, където таксата е 7 лв.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *