Организаторът на приключилия в неделя джаз фест поиска 327 327 лв. от община Благоевград, за да прави есенния „Милениум”

Фирма “Бългериън лайф мюзик” на столичния промоутър Алекси Колев, която срещу близо 74 хил. лв. проведе през уикенда в Благоевград джаз фест, кандидатства и за обществената поръчка за големия есенен фестивал „Милениум”, на който кметът Томов очаква да дойдат 10 000 зрители. Прогнозната стойност на поръчката е 333 333.33 лв. без ДДС, а освен фирмата на Колев има само още един кандидат да организира феста –  консорциум „БГ Фест“ ДЗЗД, в който водеща е фирмата на Томчо Икономов, брат на благоевградския композитор Кирил Икономов.

Вчера комисията по организиране на обществената поръчка отвори ценовите оферти на двамата участници и от тях стана ясно, че софиянецът Алекси Колев е предложил цена от 327 327 лв. без ДДС, а офертата на „БГ Фест“ ДЗЗД, подадена от „Музикален център Икономов“ на Т. Икономов, е за 299 999 лв.

Срещу тях организаторът на мероприятието трябва да осигури участието на световноизвестни изпълнители от всички жанрове на музикалното изкуство, да осигури сцена с декори, осветителна и озвучителна техника, подходящо оборудване за гримьорни съгласно изискванията на изпълнителя, денонощна охрана на събитието, самолетни билети на изпълнителите, нощувки, помощен, обслужващ и технически персонал, кетъринг /съгласно изискванията и нуждите на изпълнителите/, цялостна рекламна кампания за събитието, както и поемане на всички отговорности, свързани с реализирането му – защита на авторските права, заплащане на данъци, такси, изваждане на разрешителни и застраховка.

Обособена позиция № 2 се възлага с настоящата обществена поръчка чрез провеждане на открита процедура по реда на ЗОП.

Тепърва екипът на кмета Р. Томов ще трябва да направи равносметка на плюсовете и минусите от приключилия 2-дневен джаз фест. Както и да даде оценка на работата на фирмата организатор и качеството на програмата.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *