Орехите лекуват гуша само за 2 месеца

Гушата е автоимунно заболяване с увеличена секреция на тиреоидните хормони, което предизвиква здравословни нарушения на сърдечносъдова, нервната и други системи в тялото на човека. Има лека, средна и тежка форма при развитието ѝ. Болният от гуша обикновено става избухлив, поти се, има сърцебиене, отслабва, ръцете треперят.

Сред естествените съставки има голямо разнообразие от средства, които имат терапевтичен ефект при тази диагноза. Доказано е, че при гуша много помагат орехите. Те могат да се консумират всяка сутрин – 4 ореха – ядките, обелени в комбинация с мед (само една чаена лъжичка). Орехите са с полезни свойства поради съдържанието на важни витамини, минерали, антиоксиданти. От най-голямо значение е наличието на йод, който е необходим за нормалното функциониране на щитовидната жлеза.

Ореховите ядки перфектно компенсират недостига на йод в организма, така че тяхното използване е оправдано в случаите на намалена функция на жлезата. Има още една рецепта, която помага да се възстанови функцията на щитовидната жлеза, тя се използва в народната медицина от доста дълго време. Орехите в прахообразна форма трябва да смесят с мед – за предпочитане от елда. След това цялата смес трябва да се съхранява в стъклен съд.

Използва се 1 път в седмицата, като се пие само билков чай и вода. Положителен резултат може да има след най-малко два месеца от лечението.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *