Орехови бутерки

Продукти:

 

250 г бутер тесто

1 к.ч. захар

1 ч.ч. орехи

Рецепта:

Най-важното условие, за да станат перфектни вашите орехови бутерки, е тестото да не бъде напълно отпуснато. В противен случай ще ви бъде по-трудно да го навивате на руло и да го режете на парчета.

Разгънете едната от корите на тестото (250 г), без да я отделяте от полиетиленовото фолио, с което е увита. Поръсете я обилно с кристална захар (1 к.ч.) и със счукани орехи (1 ч.ч.). Започнете да навивате кората от едната страна на руло. Щом стигнете до средата, направете същото и от другата страна. Двете рула трябва да се срещнат по средата. Притиснете с ръце образувалото се двойно руло и го изравнете. След това намокрете ножа и го нарежете на кръгчета с дебелина 1,5 см. Наредете кръгчетата в тава. Тъй като тестото е маслено, не е нужно да я мажете с никаква мазнина. Сложете я за малко в хладилника, за да се стегнат кръгчетата, а после – в предварително загрята до 180 градуса фурна. Печете, докато ореховите бутерки добият златист цвят и захарта по тях леко се карамелизира. Ореховите бутерки са вкусни както топли, така и студени.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *