Оризова салата със сьомга

Необходими продукти:

6 с.л. зехтин

2 бр. моркови

200 г пушена сьомга

300 г броколи

1 ч.л. сол

250 г ориз арборио

100 г фасул зелен

6 с.л. оцет ябълков

Начин на приготвяне:

Оризът се сварява в подсолена вода, отцежда се и се оставя настрани да се охлади.

Отделно в подсолена вода се сваряват ситно нарязаните моркови и замразения зелен фасул. Когато омекнат, се добавят за 5 минути броколите.

В купа се изсипва ориза и се овкусява с оцет и зехтин, за да стане сочен. Прибавят се зеленчуците и накъсаната сьомга.

Разбърква се леко, за да се запазят цели зеленчуците, и се сервира.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *