Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Ориз с гъби

Необходими продукти:

200 г пресни гъби,

400 г ориз,

1 глава кромид лук,

1 морков,

1 връзка магданоз, нарязан на ситно,

2 домата,

100 г краве масло,

1,5 л бульон,

сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Добре измитият ориз се задушава в масло. Залива се с горещия бульон (или гореща вода). Посолява се и се захлупва. Вари се 20 минути на бавен огън. Лукът, морковът и магданозът, нарязани на ситно, се запържват в масло, в края на пърженето към тях се прибавят нарязаните на дребно домати и нарязани на по-едри парчета гъби. Оставят се да врят около 10 минути. Сместа от зеленчуци се прибавя към ориза и се поръсва с черен пипер. Сервира се топло.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *