Ориз с печурки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 бр. пресни печурки – големи
½ морков
½  лук
2 с.л  пресен копър
2 с.л масло
½ ч.ч бисерен ориз
4 ч.ч вода
сол на вкус
черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Слагаме в дълбок тиган маслото да се сгорещи. Почистваме лука. ½ лук го режем на ситно. Гъбите ги почистваме и ги режем на половина и после по дължина на тънки филийки. Морковът го почистваме. Настъргваме ½ морков на ситното ренде. В маслото слагаме лука и ориза. Преди това почистваме ориза ако е нужно и го измиваме. Използваме бисерен ориз на Крина в случая. Разбъркваме с дървена лъжица. Като стане оризът прозрачен добавяме настъргания морков и печурките. Разбъркваме пак с дървена лъжица. Подправяме със сол и млян черен пипер. Като се задуши добавяме 2 ч.ч гореща вода. Аз си сварих вода в кана паралелно. Разбъркваме. Намаляме огъня. Нарязваме на ситно пресен копър. Добавяме копър и разбъркваме. Доливаме още 2 ч.ч. Слагаме капак отгоре. Разбъркваме често. При намален огън ориза ще си поеме водата. Вече готов става пухкав и вкусен. Сипваме.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *