Орлетата и „Беласица“ целят гредите на тъмно в Благоевград, двама нови се отпушиха, феновете се гневят на безсмислената информационна завеса

Орлетата и „Беласица“ нацелиха по веднъж гредите в контролата на тъмно вчера в Благоевград, която домакините спечелиха с 2:1 и останаха непобедени тази зима. Безсмислената информационна завеса по нареждане на пиринския наставник Уорън Фийни се спусна дори върху състава му, което предизвика гневна реакция на редовите привърженици и индиректния им въпрос към северноирландеца с какви очи ще ги подканва за уважение, след като самият той не го проявява спрямо тях.

Първи минути след контузията записа Станислав Манолев, който изведе тима с лентата вместо оставения на резервната скамейка Николай Бодуров. Двете домакински попадения отидоха на сметката на новите попълнения Орлин Старокин и Андон Гущеров. Бившият левскар се разписа в 12-та мин., когато засече в мрежата успоредно на голлинията подаване отляво на Антон Карачанаков. Малко преди това друг възвръщенец – Венцислав Бенгюзов, разтърси напречната греда след тройна комбинация с Гурам Гощелиани и Гущеров, който в края на полувремето порази вратата на съгражданите си с глава след центриране на десния бек Александър Бастунов.

В началните минути комитите изглеждаха прекалено стъписани и респектирани от гонещия промоция в елита съперник, но за втората част излязоха коренно променени и допринесоха за качеството на мача. В заключителния половин час в рамката на зелено-белите застана тийнейджърът Александър Марковски. Абсолютният дебютант имаше две решителни намеси, при една от които в 79-та мин. топката срещна страничната греда. Аспарух Шамкалов направи пропуск за гостите в 86-та мин., а две по-късно Симеон Бояджиев проби отляво и с техничен удар в обратния ъгъл намали разликата, за нещо повече не остана време.

Последната проверка преди подновяването на първенството за „Пирин“ в петък е срещу „Миньор“ /Пк/ отново на стадиона в Благоевград и пак при изцяло закрити врати не само за феновете, но и за представителите на медиите. „Бела“ приключва подготвителната си кампания в събота на терена в Марикостиново срещу 19-ките на ЦСКА.

„БЕЛАСИЦА“: З. Димитров, Карачоров, Вл. Гогов, Ат. Димитров, Асп. Шамкалов, Ст. Кирилов, Бояджиев, Таушанов, Асп. Смилков, Ангелов, Стоев /К. Георгиев, Ж. Димитров, Ал. Смилков, Попов, Марчев/.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *