Орлетата наложиха стандарт „4 гола в един мач“, толкова си пожела треньорът на „нафтата“

Орлетата наложиха стандарт „4 гола в един мач“, от който този уикенд се опари „Нефтохимик“. Преди срещата треньорът на някогашното страшилище от Бургас Викторио Павлов мрачно призна, че би бил доволен, ако отборът му си тръгне с поражение до четири попадения и домакините като че ли „чуха“ жалбата му.

„След такава победа нормално е да съм доволен, като всеки мениджър, който взима трите точки. Фантастично представяне на момчетата тази вечер. Наистина съм доволен от начина, по който се представиха. Не зная как би се развил мачът, ако не бяхме вкарали в първата минута, но това е футболът. Например в понеделник в Горна Оряховица резултатът бе 1:1, но ние не спряхме да вярваме и успяхме. Държа винаги да влизаме в мачовете на високи обороти. Хората, появили се на смяна след почивката, също допринесоха за доброто ниво, просто имам компактен отбор. Ние се отнасяме с еднаква сериозност към всеки мач, без значение срещу кого играем. Не се вълнувам толкова от резултатите на съперниците“, коментира наставникът на благоевградчани Уорън Фийни, който за първи път изконсумира правото на пет позволени смени.

Това позволи игрови минути да запише лидерът на от миналата година Владислав Златинов. „Получи се страхотен мач. Хората се радват на всяко едно отиграване,   какво по-хубаво от това да печелиш всеки двубой убедително. През уикенда ни предстои тежък мач срещу „Локомотив“ /Сф/, но преди това имаме сериозен ангажимент за купата, към който трябва да подходим напълно концентрирани и мобилизирани, за да отстраним „Родопа“. Така че първо да свършим тази работа, после ще мислим за железничарите“, заяви ветеранът.

Пиринци излязоха с непроменена единайсеторка от понеделнишката си визита, а успехът с 4:0 ги доближи на 3 т. от върха. Рекордно бърз гол записа на сметката си Красимир Станев още в 51-та секунда на срещата. Поредния голов рецитал изнесе Преслав Йорданов, който се разписа в 22-та и 37-та мин. Между двата му точни изстрела собствената мрежа порази в 26-та мин. Вълчан Чанев. На редовите зрители направи впечатление отсъствието на най-гласовитата част от агитката в любимия й сектор на второто „И“.

„ПИРИН“ : Петров, Бастунов, Бодуров /80-Пушкаров/, Дюлгеров /76-Исуф/, Ст. Николов, Хендерсън /76-Вуцов/, Сп. Георгиев, Станоев, Пр. Йорданов /73-Алексиев/, Аийна, Карачанаков /73-Златинов/.

„НЕФТОХИМИК“: П. Иванов, Чанев, Костов /70-Балинов/, Ташев, Чахов, Борисов /46-Данчев/, Филипов, Жеков, Василев, М. Йорданов, Д. Иванов /70-Янев/.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *