Орлетата от елитната академия с победа и загуба срещу ЦСКА

Две от трите елитни формации в академията на орлетата изиграха през седмицата междинен кръг, записвайки победа и загуба срещу ЦСКА. Успех с 2:1 постигнаха 17-ките, с което спряха безупречния ход дотук на армейците и се реваншираха за грешната стъпка 0:2 миналия петък във визитата на софийския „Септември“. Двубоят тръгна добре за гостите, които поведоха в 10-та мин. с гол на Павел Жабов. Пиринци бързо излязоха от ранния шок и в края на полувремето Лазар Еринин възстанови равенството. Преди това гредата помогна на съперника, който обаче нямаше какво да стори в последната минута на добавеното време на двубоя срещу кинжалния удар с глава на влезлия на смяна Асен Русинов, засякъл на скорост центриране в пеналта на Юлиян Тумбев и узаконил домакинството превъзходство почти през целия мач.

Два часа по-рано на терена в село Падеш столичани спечелиха сблъсъка на 15-годишните с 3:0. За класиката на два пъти се разписа Георги Христанов /4, 44/, едно попадение добави Венцислав Иванов /49/. За момчетата на Иван Желев и Янек Кючуков поражението е първо от началото на първенството.

В неделя U15 и U17 на „Пирин“ отново са домакини срещу „Национал“ съответно от 9.30 и 11.30 ч., докато на 19-ките днес предстои гостуване в Пловдив на „Локомотив“. В отложен мач от І кръг в сряда смърфовете се наложиха убедително с 4:1 срещу „Нефтохимик“.

„ПИРИН“ /17/: Й. Димитров, Чергарски, Господинов, Еринин, Петков, Камишев, Желев, Давчев, Тумбев, М. Бадарин, Радев. Резерви: Василев-вр., Русинов, Тодоров, Ставрев, Караколев, Костов, Т. Георгиев.

„ПИРИН“ /15/: Ст. Иванов, Ласков, Дамбов, Секулски, В. Димитров, Кр. Бачев, Георгьовски, Ганчев, Педински, Василев, Кишишев. Резерви: К. Иванов-вр., Филипов, Александров, Ангелов, Михайлов, Кландов, Бъчваров.

loading...


Л. Еринин

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *