Орлетата подкараха наред македонците, Пелето наглежда протежето си

Орлетата подкараха наред македонските си съперници в предсезонните контроли. Победата с 1:0 във встъпителната проверка срещу „Саса“ бе последвана от успеха в предпоследната с 2:1срещу „Брегалница“ /Щип/, с което броят на спечелените спаринги нарасна на три. Серията мачове срещу тимове от западната ни съседка продължава утре със заключителния тест преди старта на първенството във втория ешелон срещу „Победа“ /Прилеп/.

За пореден двубой на пиринци пропътува разстоянието от София трикратният шампион с „Левски“ Станислав Ангелов-Пелето. Оказа се, че обект на интереса на бившия национал и настоящ шеф на школата „Левски-Раковски“ е новото попълнение в състава на зелено-белите Росен Кръстев, който е негово протеже и е най-вероятният лидер на обновената атака на благоевградчани. Ветеранът Антон Костадинов вкара гола на лятото в 53-та мин., когато обра паяжината на мрежата под сглобката с изстрел от около 25 метра и възстанови равенството, нарушено още в 8-та мин. с попадението на Ристе Наумов. За пълния обрат в 64-та мин. се разписа новодошлият петричанин Аспарух Смилков, който се възползва от несръчна намеса на резервния страж на гостите. За разлика от колегата си титулярят в рамката на щипяни направи няколко майсторски спасявания, веднъж му помогна и гредата.

Дебют в домакинските редици направи 20-годишният атакуващ халф Цветомир Вачев, продукт на ДЮШ на „Левски“ и „Славия“, играл за последно в „Локомотив“ /ГО/. Отстрани изгледа срещата Владислав Златинов, който получи повичка от своя брат и наставник Петър Златинов.

ОФК „ПИРИН“: Яначков, Митрев, Митев, Попев, Тунтев, Костадинов, Любомиров, Вачев, Кръстев, Стефанов, Грозданов /Ангелски, Чапов, Бастунов, Цолев, Е. Петров, Л. Христов, Топузов, П. Христов, Крушовски, Смилков/.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *