Орлето В. Стойков кошмар за вратари и защитници в пиринската бундеслига, вкарва 4 гола за аржентинците от Падеш срещу еделвайсите от Поленица

Орлето Веселин Стойков се превърна в кошмар за вратарите и защитниците в пиринската бундеслига. В последния есенен кръг на областна група „Струма-1“ нападателят вкара четири гола за възродения това лято след 33 г. безвремие „Спортист“ /Падеш/ и разгромния успех с 5:1 на гости на „Еделвайс“ от санданското село Поленица. 33-годишното острие имаше пръст и за петото попадение, за което асистира на капитана Благовест Стоицов. Топстрелецът на аржентинците, както феновете наричат галено любимците си заради сходството в цветовете на екипите с гаучосите, е отбелязал дотук в кампанията 14 от общо 28-те гола на своя отбор в отминалите 12 кръга. Постижението на аса в атаката е с още по-висока стойност, тъй като не е играл във всички срещи заради ангажименти с фамилния бизнес. Падешлии не познават вкуса на загубата в седем поредни двубоя в съотношение 6 победи и 1 хикс, а събраните 22 т. ги бетонират сред водещите отбори в класирането, в което заемат 4-та позиция, с равни точки с третия „Ветрен“ /Полена/. Еделвайсите са девети във временното подреждане с 15 т.

„СПОРТИСТ“: Вакашински, Самарджийски, Андонов, Йорданов, Б. Широв, К. Стойнев /59-Петкашев/,  Илиев, Ичев, Стойков, Марич /70-Огнянски/, Бл. Стоицов /65-Стоянов/.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *