Освободеният шеф на Разузнаването: Кремъл стои зад уволнението ми

“Основната причина за отстраняването ми е дългата ръка на Кремъл, а също така и координирани действия с един известен бизнесмен с много обвинения”. Това заяви пред журналисти освободеният шеф на разузнаването Атанас Атанасов.

По думите му има реално смесване на различните власти и институции, предава NOVA. „Вчера беше поискано отстраняването на шефката на Агенцията по вписванията, именно защото иска да спази закона. За себе си също мога да заяви, че законът е бил спазван през цялото време. Всички обвинения, които прочетох като мотиви за моето освобождаване, не отговарят на истината”, категоричен бе Атанасов.

Според него се намираме в уникална ситуация, в която президентските правомощия се припокриват с тези на избрания от него кабинет. „Има множество примери, в които се нарушава дори конституцията”, подчерта той.

„Явно, че ползването на конституционното право се възприема като уронване на престижа. Всички държавни служители трябва да го имат предвид за в бъдеще. Имах възможност на втората среща да обясня на министър-председателя причините за моя отпуск, които са дълбоко семейни и лични и не бих искал да ги коментирам пред медиите. Нека всички държавни служители да внимават, когато се възползват от конституционното си право на отпуск”, категоричен беше Атанасов.

Той подчерта, че работи за България от 27 години и правителството на Бойко Борисов е било просто поредното. „Бих посъветвал всички да се съобразяват с отправянето на критики и обвинения. Успешната работа срещу зловредното руско влияние е основна причина за смяната на ръководния състав на службите”, подчерта освободеният шеф на Разузнаването.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *