Освободиха дупничани, собственици на хибридни автомобили, от такса „синя зона”

Един час отне дебатът по точката от дневния ред на сесията на ОбС – Дупница дали двата хибридни автомобила, собственост на дупничани, да паркират безплатно в „синята зона” на града.

За два хибридни автомобила общинските съветници в Дупница решаваха около час дали собствениците им да паркират безплатно в „синята зона” в града.

В хода на дебата общинският съветник от “Народен съюз” Вергил Кацов попита: „Дали останалите собственици на автомобили няма да се почувстват дискриминирани?”. Председателят на ОбС  Костадин Костадинов му отговори, че хибридните автомобили в Дупница не са много и едва ли ще предизвикат реакции. Общинския съветник Васил Тодоров заяви, че ако се вземе решение за хибридните автомобили да не се плаща такса за „синя зона”, която е 1лв., това няма да е справедливо към собствениците на автомобили с най-висок клас на екологичност, които ще трябва да плащат. Тогава Костадин Костадинов помоли Тодоров да внесе специална докладна за този вид автомобили.

След около час дебати докладната беше гласувана с 19 гласа “за”, двама се въздържаха.

Проверка в регистрите на КАТ се оказа, че в Дупница има регистрирани само два хибридни автомобила. Иначе собственици на такива коли са лидерът на ГЕРБ в Дупница Ивайло Константинов, шефът на РЗИ – Кюстендил д-р Златко Величков, който живее в Дупница, и анестезиологът д-р Борис Коларов.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *