HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Освободиха мъжа, отправял заплахи със SMS към Радев

Лицето, изпратило есемес със заплахи на лидера на БСП Корнелия Нинова, в който се споменава и президента Румен Радев, е подписал предупредителен протокол и е освободен. Това посочи министърът на вътрешните работи Валентин Радев в студиото на „Тази събота”. Той добави, че подобни неща се случват постоянно и не бива да се прави новина от темата. Лицето е изразило съжаление за стореното и стана ясно, че е бил силно афектиран.

По повод пожара в цех за отпадъци в Шишманци Радев заяви, че сградата не гори за първи път и е важно пожарната да установи причините. „Днес ме увериха, че пожарът ще приключи до няколко дни. Предният път  са го гасили над седмица”, уточни той.

По темата за катастрофите и жертвите по пътя министърът посочи, че не проумява защо така се нарушават правилата – не се дават мигачи например. Той заяви, че е шокиран от пълната липса на толерантност на пътя и допълни, че когато шофира и види номер от провинцията или жена зад волана дава предимство – не защото са опасни, а защото са в непозната обстановка.

По повод случаите на заловени шофьори след употреба на наркотици Радев посочи, че трябва да се вземат европейските норми и да се спазват при нас.

Специална проверка ще установи спецификациите на новите автомобили на пътна полиция и дали в тях е заложено да има камери и какви.

Предприели  сме необходимото за да се установят всички подробности, свързани с оборудването на новите патрулни коли за пътна полиция – при доставката на тези 278 автомобила акцентът е бил намаляване на корупцията сред служителите, ще проверим и спецификацията и дали автомобилите отговарят на техническите параметри в заданието, както и какви изисквания са били заложени – уточни министърът.

Министър Валентин Радев потвърди, че няма данни за непосредствена заплаха от терористичен акт към България. Министърът коментира и заплатите в МВР. Той изрази готовност, ако получи аргументи да защити каузата, особено при дисбаланс в системата.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *