Освобождават от наеми и такси за месец март ползватели на общински имоти и терени в Петрич

От наеми и такси за месец март община Петрич ще освободи всички ползватели на имоти и терени общинска собственост, чиито обекти не работиха пълноценно заради въведените ограничения. Кметът Димитър Бръчков предлага да не заплащат наеми и такси за месец март: наемателите на щандове в търговската част на ГУМ – Петрич и заведенията към него; наемателят на помещение – фитнес зала, намираща се в сградата на Младежки дом; собствениците на заведенията, заплащащи тротоарно право за маси; наематели на общински жилища.

От общинската администрация в Петрич припомниха, че от началото на годината за месеците януари и февруари бяха освободени от задължения наемателите на общински жилища, търговците в ТК ГУМ, като и ползващите общински площи пред заведения за месец февруари.

Така общинското ръководство в Петрич се надява да подпомогне малкия и среден бизнес в общината, който трябваше да преустанови работа за по-дълъг период от време. От началото на пандемията през миналата година това е третият път, в който кметът Димитър Бръчков предлага да отпаднат наемите за общински имоти и терени като част от социално-икономическите мерки на община Петрич за минимизиране на щетите от пандемията.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *