Топ теми

Освобождават шест директорки на детски градини в Благоевград в пенсионна възраст, от екипа на кмета Томов обявиха: Това е начин за отпушване на системата и влизане на млади хора

Шест от общо десет директорки на детски градини в Благоевград са в очакване да бъдат пенсионирани. Медийни публикации, че заповедите им са готови, изненадаха вчера Маруся Иванова, директор на детска градина „Детелини“ при плажа, Димитрина Шопова – на Втора градина „Св. Богородица“ в кв. „Еленово”, Елена Бояджиева – на детската градина в ромската махала, Василка Колчева – на градина „Усмивка” в Старо Струмско, Вергиния Влахова – директор на Десета градина „Мак“ на ул. „Илинден“, и Елка Зашева – на детската градина на ул. „Марица“.

Шокът от подготвеното пенсиониране за директорите бе не заради това, че не са го очаквали, а че се прави спешно по средата на учебната година, когато са в ход или пред финализиране проекти, спечелени от част от директорите, по които те имат финансови отговорности.

На въпрос на „Струма“ има ли подписани заповеди за прекратяване на трудовите договори на шестте директорки на детски градини, от пресцентъра на общината дадоха следния отговор:

„Във връзка с медийни публикации за освобождаване на директорите на детски градини в Благоевград в пенсионна възраст е редно да уточним, че процедурата е изцяло съобразена с Кодекса за социално осигуряване и Кодекса на труда. Съгласно държавната политика (Кодекса за социално осигуряване и Кодекса на труда) навършилите пенсионна възраст ще преминат в процедура за пенсиониране. Това е един от начините за отпушване на системата и влизане на млади хора”.

По-късно снощи кметът Румен Томов бе категоричен пред „Струма“, че заповеди за пенсиониране все още не е подписвал. „На първата си пресконференция обявих, че всички общински служители, навършили пенсионна възраст, без изключение и независимо дали са в администрацията, или в общинските звена и фирми, ще бъдат пенсионирани. Смятам, че така е редно, за да се назначат млади хора или да се направи преструктуриране, където е нужно“, каза кметът на Благоевград.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. мими кирилова

    браво на кмета.така е правилно и справедливо.поздравления.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *