Осем партии и коалиции се регистрираха в ОИК – Дупница за изборите, петима влизат в битката за кмет, четирима общински съветници сменят листите

Осем партии и коалиции в Дупница са дали заявка до момента за участие в предстоящата битка за кметския пост и за общински съветници. Първа в ОИК – Дупница се регистрира ПП ГЕРБ. Партията ще участва в битката за кмет на община и за общински съветници. Както “Струма” писа, сегашният градоначалник инж. Методи Чимев беше издигнат от ГЕРБ за трети мандат. Все още не са оповестени имената на хората в листата за общински съветници.

Движение “България на гражданите” ще се яви на вота през октомври само с листа за общински съветници. В нея фигурират имената на директорката бунтарка на ОУ “Неофит Рилски” Бистра Стойкова, която единствена не “послуша” Братя Галеви с финансите на училището да се занимава Общинската счетоводна къща, която фалира. В листата на движението е и банкерът Бойко Соколов.  

Методи Стойнев се е регистрирал като кандидат-кмет от ПП “Българска нова демокрация”. Партията ще се яви на изборите и с листа за общински съветници.

Партията на президента Георги Първанов АБВ се хвърля в битка за кмет и общински съветници в община Дупница. Партията вече е регистрирала в ОИК кандидата за кмет Георги Градевски, който живее в София и е личен шофьор на руския посланик в България.

Общинският съветник Костадин Костадинов е дал пълномощно на съпартиеца си Георги Георгиев, също общински съветник, да регистрира СДС за участие в изборите на 27 октомври с листа за общински съветници. Преди около месец Костадинов заяви, че СДС ще се коалира с ГЕРБ на предстоящия вот за местна власт, но регистрира и самостоятелна листа, в която е и новото лице на политическия небосклон в Дупница – Кристина Паунова, майка на три деца, кредитен консултант, полицейска съпруга.

Музикантът от Дупница Николай Табаков и Иво Наков са регистрирали в ОИК обединение “Демократична България-Обединени”. Демократите ще се борят за кмет и общински съветници в местната власт.

С пълномощно от Светльо Витков Георги Градевски-Конъна е регистрирал „Глас народен” за участие в местните избори с листа за общински съветници.

Сегашният зам. председател на ОбС, юристът Йонко Гергов, ще се кандидатира отново за общински съветник от ПП “Зелените”. Той подал документи за регистрация в ОИК – Дупница за регистрация на листа партията.  

“БСП за България” вече е официално регистрирана в ОИК – Дупница за битката през октомври с кандидат за кмет Първан Дангов и листа за общински съветници.

Някои от настоящите съветници в ОбС – Дупница ще се явят отново но избори, но от други политически формации. Двама общински съветници влизат в листата на “Народен съюз”, която все още не е регистрирана официално в ОИК. Избраният от листата на Движение “България на гражданите” от квотата на РБ – треньорът по таекуон-до Христо Михалчев, и Георги Райнов от БДЦ са кандидати за общински съветници от “Народен съюз”.

Както “Струма” писа, на откритите номинации на ГЕРБ бившият лидер на Движение “България на гражданите” Славчо Павлов беше номиниран за общински съветник от ГЕРБ.

Най-ухажваният през последните месеци от различни политически партии, независимият общински съветник Иван Танев, излезе от “самотата си” и пристана на партията на Светльо Витков “Глас народен”.

До момента са известни имената на 5-има, които ще се включат в битката за кметският пост – досегашният кмет от ГЕРБ инж. Методи Чимев, бившият лидер на “Атака” Методи Стойнев, малко известният в Дупница кандидат на АБВ Георги Градевски, нерегистрираното сдружение “Аз съм Дупница”, което издига за кмет д-р Пл. Соколов, и д-р Първан Дангов – издигнат от БСП.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *