Осиковските ловци откриха сметката с 6 прасета от един излет

Голяма слука споходи ловците от Осиково, които взеха сериозна преднина пред колегите си от района, след като отстреляха 6 прасета още на втория излет от старта на сезона. Глиганите с тегло между 75 и 140 килограма бяха гръмнати в местността Буков дол между Осиково и Скребатно.

Начало на успешния улов даде Венко Хаджиев, който само с един изстрел повали първото прасе, след него „се разписаха” и други колеги. Този път късметът не се усмихна на бившия президент на „Пирин“ (Гоце Делчев) Антонио Сакаджийски, но пък той компенсира с отличните си организаторски качества и бе в основата на добрата организация, при която протече поредният излет.

Като отличен стрелец се показа Мустафа Вълков, който повали две прасета. Към добрата слука своя принос дадоха и председателят на дружинката Красимир Соленков и Абдула Ахмев. Венко Хаджиев и постави и финала на излета, като уби още едно прасе. На него се падна честта да одере и оформи порциите с месо от убитите животни, които ловците си разделиха. Той бе вещо подпомаган в тази отговорна дейност от Сюлейман Дренчев-Маньо.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *