Осиновените от приют Захаринчо и Джентълмена спасиха екскмета на Дупница д-р П. Панайотов от обир, той ги възнагради с тлъсти пържоли

Домашните любимци на емблематичния бивш кмет на Дупница и ексобщински съветник д-р Панчо Панайотов го спасиха от нагли крадци, опитали да се промъкнат в дома му в последния ден на 2019 г. Същия ден д-р Панайотов бил на работа и сутринта в 6,30 часа потеглил с колата си, като оставил в дома си да се наспят гостите, които пристигнали, за да посрещнат заедно новата година.

Според д-р Панайотов, който после сглобил картината по техните показания, крадците били двама и се опитали да нахлуят в дома му няколко минути след неговото излизане. Бандитите се промъкнали през тъмната част от имота и стигнали до вратата на къщата. Там обаче ги очаквала изненада – двете кучета на доктора. Първо реагирал Захаринчо, който е по-малкият, но лае като за световно. След 2-3 секунди се включил и големият, когото Панчо нарича Джентълмена, защото е по-бавен в реакциите си и по-достолепен. От лая на двамата пазачи гостите на доктора се събудили и през прозорците зърнали започналия бой между двете кучета и два мъжки силуета, изразяващ се в ожесточено ръмжене, удари, псувни и ритници. В този момент в мелето се включило и уличното куче, което всяка вечер наобикаля двора на къщата, за да се нахрани, защото Панайотов винаги се грижи храната за любимците му да е в изобилие и никога да не свършва.

„Моите кучета не го гонят, вероятно му влизат в положение, те самите са имали труден живот по приюти, преди да ги взема“, обясни д-р Панайотов генезиса на демонстрираната солидарност между четириногите му приятели и съвместната им атака срещу кандидат-обирджиите.

Епичната битка между трите кучета и двамата крадци приключила след 5 минути, когато крадците не издържали на отпора и се разбягали в две посоки.

Информиран от гостите си за екшъна в двора му, д-р Панайотов се обадил на полицията. Униформените обаче попаднали само на трите превъзбудени кучета и си тръгнали с празни ръце.

На 1 януари д-р Панайотов открил пред двора на къщата си яке, но след кратък размисъл отказал да го предостави на полицията като улика. „Беше старо и износено, сигурно е принадлежало на някой ром, надявам се кучешката ми охрана да му е послужила за урок“, обясни Панайотов.

Най-доволни от новогодишния екшън в дома му всъщност останали трите кучета, които д-р Панчо Панайотов щедро възнаградил с по една тлъста пържола за проявения героизъм.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *