Основателни причини да работите като музикант

Няма как да живеете в България и да не сте чували поговорката: „Музикант къща не храни”. В този текст ще се опитаме да я опровергаем от гледна точка на съвременните процеси в музикалния бизнес. Единствената предпоставка е да сте усвоили своя музикален инструмент, или да сте певец/певица отдадени на своите изкуство.

Независимо какви проблеми има в съвременната музика, да бъдеш музикант е призвание и изисква страхотно себераздаване. Това изгражда силен характер и спомага за развитието на много лични качества и добродетели.

Ако имате талант, можете да избирате. Соло кариера, свирене в група на китара или друг инструмент, свирене в оркестър. Личният избор ще определи какво свободно време ще имате след като ангажиментите свършат.

Срещате се с още страхотни музиканти, обменяте опит, свирите с тях. Кой знае, може би се запознавате с една следваща музикална звезда.

Пътувате много повече отколкото сте очаквали. Хората навсякъде имат нужда от музика.

Получавате нещо, което е все още незаменимо човешко усещане. Свирене на живо, контакт с публиката и искрен обмен на емоции с тях. Така получавате естествено припознаване и любов от феновете, нещо което трудно може да се усети е ежедневна офис работа.

Добрата музика има огромен отзвук в личния живот на хората по света. Така че стремете се към това да правите качествена, съдържателна музика, насочена към преживяванията на хората.

Разнообразието в живота на музиканта е пословично. Още от древни времена, музикантите са били хората в общността, които са се отличавали от останалите, и привилегиите, които са получавали са правили животът им много пъстър и изпълнен с емоции. А те са прекия път към нови песни и музикално творчество.

Източник: https://music-store.bg/

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *