Основателят на БСП и член на партията от 43 г. В. Ташев в открито писмо до „Струма”: Нинова и Добрев извършиха погром над партията в Сандански, за да се угоди на Мл. Тимчев, взеха ни клуба и опразниха касата, с фалшифициран подпис бях отстранен на изборите от секционната комисия…

„Корнелия Нинова и Кирил Добрев съсипаха БСП в Сандански”, това обявява в открито писмо до „Струма” Васил Цветков Ташев, на 68 г., който от 43 години е член на общинската организация на БКП /преди промените/ и след това на БСП, той е и един от основателите на партийната структура в града. Ташев приел болезнено намесата на висшето партийно ръководство в работата на общинската структура по време на местните избори и настоява да се свика конференция и да се избере ново ръководството.

„Не желаем БСП в Сандански да се представлява от лица, които не са членове на партията, а ползват само облагите от нея”, казва Тошев.

Публикуваме писмото му до в. „Струма” без редакторска намеса:

„Аз като редови член на БСП от 1976 г. и основател на партията в града изразявам възмущение си от поведението и опитите на нашето национално ръководство да неглижират мнението на нашите членове. От националното ръководство бе извършен преврат, като бе изхвърлена и отстранена цялата организация на БСП – Сандански, наброяваща повече от 240 членове. Беше извършен погром над БСП – Сандански, за да се угоди само на един човек – Младен Тимчев, който не е член на БСП и никога досега не е членувал в партията. Партийният клуб на БСП беше взет, взети бяха и парите от партийната каса от пратеничката на Корнелия Нинова – Даря Шлосер.

Огорчен съм, че бе фалшифициран подписът ми, че се отказвам доброволно от участие в секционна избирателна комисия в местните избори 2019, което бе извършено от подставените лица на Младен Тимчев. За извършеното от тях нарушение ще потърся правата си в прокуратурата и съда. Бяха подменени 70 процента от съставите на СИК /110 човека/ с хора, които не са членове на БСП, а най-вероятно приятели и роднини на Младен Тимчев, на когото Корнелия Нинова и Кирил Добрев трябваше да угодят. На Тимчев му бе дадена възможност да яхне БСП – Сандански и да се разполага с клуба и субсидията на организацията. Решенията на общинската конференция на БСП в Сандански бяха отхвърлени и грубо погазени.

На два пъти Кирил Добрев идва в Сандански и със заплахи и непристойни обиди към членовете на БСП настояваше както на разширеното заседание, така и на конференцията Снежана Стоянова да си оттегли кандидатурата за кандидат за кмет и водач на партийната листа за общински съветници, както и кандидатите за кметове на кметства. Корнелия Нинова и Кирил Добрев ни натрапиха Младен Тимчев за кандидат за кмет и да регистрира собствена кандидатска листа за общински съветници от приятели и роднини от името на БСП. Местните избори през месец октомври са загуба в Сандански за БСП,  по-лоши от евроизборите и по-лоши от 2015 г. Те са провал за партията и вината е на Корнелия Нинова и Кирил Добрев. Въпреки че Корнелия Нинова тиражира в публичното пространство, че се дава свобода на общинските организации сами да съставят листите за общински съветници и кандидати за кметове, уставът на БСП бе грубо погазен и нарушен.

Факт е, че в настоящия Общински съвет в Сандански БСП няма свои представители в местната власт. Младен Тимчев и Методи Атанасов ще представляват в Общинския съвет само себе си, нямат право да говорят от името на БСП нито с държавните и общинските власти, нито с други политически партии. Единственият наш представител е Снежана Стоянова. Ние, част от местната организация, застанахме зад Снежана Стоянова, за това да не се отказва от участие в местните избори и да се включи от гражданската квота в листата на местната коалиция на „Ред, законност и справедливост”, тъй като предизборната програма на БСП – Сандански, приета на редовната общинска конференция, се припокриваше в голямата си част с тази на Яне Янев. 

ВАСИЛ ТАШЕВ 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *