Основният признак на завист, който ние не забелязваме

Основният признак на завист всъщност е очевиден, но ние не го забелязваме, защото не го тълкуваме правилно. Не разбираме истинските причини за нечие поведение и оставаме слепи за подмолните намерения.

Основният признак на завист е объркващ, ако не сте наясно какво точно се случва. Дори сте благодарни за отношението на човек, който всъщност ви мрази от цялата си душа. Но неговото поведение вероятно е объркващо и за самия него, защото сам не си дава сметка докъде е затънал в собствената си завист.

Завистникът е загрижен и заинтересован само когато сме нещастни

Споделяме с някого за проблемите си и истински се разкриваме до най-малката подробност. Правим го, защото този човек ни предразполага и показва истинска загриженост. Той ни изслушва приятелски, мисли и разсъждава над нашите драми и дилеми и дори ни дава ценни съвети.

Но това, което сме пропуснали в цялата тази история, е неговият жив интерес не към нашите радости, а към нашата болка. Той изведнъж става най-добрият човек на света. Всячески се опитва да ни влезе в положение, интересува се какво се случва и отделя от времето си за нас.

Завистникът е истински щастлив, когато ние сме истински нещастни

Няма как да се усъмним в такъв добър приятел. Но знаете ли, че завистникът изгаря от болка, когато вие сте добре. В неговия мозък се активират същите области, които се активират за физическа болка. Така той истински страда заради вашите успехи. Но когато имате проблеми, той изпитва истинско облекчение, болката изчезва, той става добър и спокоен.

Разпитва ви за вашите драми и изгаря за всяка подробност, защото те му носят удовлетворение. Наслаждава се на ситуацията и се „храни” от сълзите, тъгата и нещастието ви. Това поражда промяната в неговото поведение към вас. Ако преди не е проявявал интерес, а сега ви се „пише” за пръв приятел, замислете се.

Основният признак на завист е необяснимата промяна в поведението на един човек към вас. Той не се интересува от вас, когато сте щастливи, но истински се вълнува от живота ви, когато сте нещастни.

Утехата на завистниците е отровна, подмолна и фалшива. Никога не й се доверявайте. Те използват вашата слабост за собственото си щастие. Усетите ли такива хора около себе си, бягайте! Те няма да се променят, никога!

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *