Топ теми

Оспориха в съда в Благоевград решения на ОИК-Хаджидимово

Административен съд – Благоевград образува дело против решение на ОИК-Хаджидимово.

Делото е по жалба на Ангел Зайков, кандидат за кмет на кметство село Копривлен, община Хаджидимово. Зайков оспорва решение №96-МИ от 29.10.2019 г. на Общинска избирателна комисия Хаджидимово, с което е обявен за избран на първи тур за кмет на кметство село Копривлен – Лъчезар Банев. Жалбоподателят оспорва действителността на отчетените от секционните комисии бюлетини.

Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 08.11.2019 г. от 11.00 часа.

В Административен съд – Благоевград постъпи още една жалба срещу решение на Общинска избирателна комисия – Хаджидимово от 28.10.2019 г., с което са обявени избраните за общински съветници в община Хаджидимово от произведените на 27 октомври местни избори.

Жалбата е подписана от осем кандидати за общински съветници от четири партии и коалиции, участници в изборите в община Хаджидимово – Местна коалиция ДПС (НДСВ), ПП ГЕРБ, Коалиция БСП за България,ПП СДС. Жалбоподателите оспорват правилността на отчитането на бюлетините за общински съветници и твърдят, че има обстоятелства, които правят решението на ОИК незаконосъобразно, защото не отчита действителния резултат от изборите за общински съветници.

Срещу същото решение на ОИК – Хаджидимово има подадена жалба и от Алмаз Таиров, кандидат за общински съветник от Коалиция „БСП за България“. Таиров оспорва решението ОИК Хаджидимово, с което са обявени избраните за общински съветнициот листата на Коалиция „БСП за България“в община Хаджидимово.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *